1 nagy csirkemell, vagy 1 cs. tofu ( apróra vágva, szójaszószban pácolva 1 napig )
1 cs. szójabab csíra1 maroknyi fafül gomba ( vízben áztatva 1/2 órát )
1-2 cs. üvegtészta ( vízben áztatva 1/2 órát )
24 db főtt, tisztított fürjtojás
2 erőleves kocka
Fűszerlé:
3 ek. víz,
2 ek. ketchup,
6 ek. szójaszósz,
1 kk. feketebors,
1 kk. gyömbérpor,
1 dl. ecet
2 ek. keményítő,
1 cs. apróravágott újhagyma alaposan elkeverve.
A csirkemellet olajon megpirítani, majd felönteni 2 l vízzel. ( a tofut ne piritsuk ) Felforralni, beledobni az erőleves kockákat, hozzáadni a fafül gombát. Újraforrás után a szójacsírát, az üvegtésztát, fürjtojást adjuk hozzá. Öt perc főzés után hozzákeverni a fűszerlevet, összeforralni, amíg be nem sűrűsödik.
2007. október 14., vasárnap
Kínai erős-savanyú leves
Bejegyezte: Cat dátum: 19:19
Címkék: Levesek, Nemzetek konyhája
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése