Hozzávalók: 2 dl mazsola
1 citrom reszelt héja
16 dkg sima liszt
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evő kanál tejföl
1 evő kanál rum (ízlés szerint nem, muszáj bele rakni)
Elkészítés: A mazsolát a citrom héjjal és kevés liszttel összekeverjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, kicsit habosra keverjük, beledolgozzuk a lisztet és a lisztben elkevert sütőport, a tejfölt, a rumot és a mazsolát. 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 percig, tű próbáig sütjük.
Ezt a tésztát lehet sütni apróra tördelt étcsokoládéval, kandírozott gyümölccsel, aszalt szilvával vagy apróra vágott friss és befőtt gyümölccsel is.
Tipp: Ha a mazsola túl száraz tegyünk rá tejet h elfedje és rakjuk be a mikroba kb 1 percre. Utána kb. 10 percig hagyjuk állni, így elérjük, hogy a mazsola finom puha legyen. A tejet leöntjük róla és így rakjuk bele a sütibe.
2007. december 29., szombat
Mazsolás muffin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése