2007. december 29., szombat

Mazsolás muffin


Hozzávalók: 2 dl mazsola
1 citrom reszelt héja
16 dkg sima liszt
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evő kanál tejföl
1 evő kanál rum (ízlés szerint nem, muszáj bele rakni)

Elkészítés: A mazsolát a citrom héjjal és kevés liszttel összekeverjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, kicsit habosra keverjük, beledolgozzuk a lisztet és a lisztben elkevert sütőport, a tejfölt, a rumot és a mazsolát. 200 fokon előmelegített sütőben kb. 15 percig, tű próbáig sütjük.

Ezt a tésztát lehet sütni apróra tördelt étcsokoládéval, kandírozott gyümölccsel, aszalt szilvával vagy apróra vágott friss és befőtt gyümölccsel is.

Tipp: Ha a mazsola túl száraz tegyünk rá tejet h elfedje és rakjuk be a mikroba kb 1 percre. Utána kb. 10 percig hagyjuk állni, így elérjük, hogy a mazsola finom puha legyen. A tejet leöntjük róla és így rakjuk bele a sütibe.

Nincsenek megjegyzések: