2008. június 23., hétfő

Tojásos Nokedli

Hozzávalók:

Nokedlihez:
- fél kg rétes liszt
- 1 evőkanál só
- 1 tojás
- kb. 6 dl víz
A tojáshoz:
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- csipet só

A nokedli alaphoz összekeverjük az összetevőket, vizet annyit rakunk hozzá, amennyivel egy nyúlós masszát kapunk. Nokedli szaggatóval forrásban lévő vízbe dolgozzuk a nokedli alapot. Amint feljött a nokedli (galuska) a vízfelszínre ki lehet emelni (kb 5-10 másodperc, amíg megfő) .
Ha az összes noki megfőtt, egy kizsírozott tálba öntjük, és ráöntjük a tojás - tejföl egyveleget, jól összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett 10 - 15 percig főzzük.
Tálalásnál ecetben forgatott salátával a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: