2008. augusztus 2., szombat

Csirkemell zöldségágyon


Hozzávalók (3 személyre) :
- fél kg csirkemell filé
- flekken gyorspác
- fokhagyma
- 4 db TV paprika
- 250 dkg koktélparadicsom
- olaj
ízlés szerinti mennyiségben, összeállításban : vöröshagyma, sárgarépa, retek, karalábé, kígyóuborka stb.

Elkészítés:
A flekken gyorspáct olajjal összekeverjük és a csíkokra vágott csirkemell filét megforgatjuk benne, majd tálcára rakjuk és fólia alatt 20-30 percig állni hagyjuk. A fokhagymát jól összetörjük.
A zöldségeket alaposan megmossuk, ha kell hámozzuk, és csíkokra vágjuk.
Serpenyőben olajat forrósítunk, és belerakjuk a megpácolt húst, amit ezután alaposan átsütünk, nem baj ha kap egy kis piros színt. Belerakjuk a fokhagymát, majd ezután az összes többi összetevőt, amit jól megforgatunk a hússal együtt, hogy a zöldségek is átvegyék a pác ízét.
Nem takarjuk le, nem pároljuk, hanem 2 -3 perces forgatás után tálalásra kész, a zöldségek átvették azt ízt, de még ropogósak.

Nincsenek megjegyzések: