A sziruphoz:
10 deka cukor
2 deci víz
2 citrom
A krémhez:
50 deka eper
30 deka mascarpone
20 deka fehér csokoládé
1 deci tejszín
40 darab babapiskóta
30 deka eper
a tetejére cukrozatlan kakaópor
Először a cukros szirupot készítem el. Ehhez beleszórom egy kis lábosba a cukrot, ráöntöm a vizet és kevergetve felmelegítem, hogy teljesen feloldójon a cukor a vízben. Lereszelem a citromok héját, hozzászórom a reszelt héjat a cukros sziruphoz, aztán a két kopasszá lett citromnak kifacsarom a levét. Utána a teaszűrőn átszűrt citromlevet is hozákeverem a sziruphoz. Ha a szirup kész, akkor hozzáfogok a krémhez. Az epreket megmosom, kicsumázom és darabokra vágva beleszórom a turmixgépembe, hogy 1 perc alatt pépesre vághassam össze a géppel a gyümölcsdarabokat. A piros, illatos pépet összekeverem a mascarponéval és jöhet hozzá a gőzön megolavsztott fehér csoki is. Ha ezzel kész vagyok, akkor fellazítom a krémet a tejszínnel. Egy 30 cm X 20 cm nagyságú, öblösebb tálba beleteszek egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, majd rákenek erre egy kis fehér csokis krémet, utána megszórom ezt apróra vágott eperfalatkákkal és addig folytatom felváltva a babapiskóta, a krém és a gyümölcsdarabkák rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig krémréteg, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia. Jót tesz neki, ha néhány órát vagy akár egy teljes napot is álldogál a hűtőben. 6 adag lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése