2007. október 19., péntek

Ezersziget csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre:
1 csirkemell + 2 csirkecomb
4 evőkanál olaj
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
40 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica
6 kemény paradicsom
2-3 nagy, piros húsú paprika
1 kígyóuborka
4 ág szárzeller

az öntethez:
2 szép szál újhagyma
néhány szem kapribogyó
1 ecetes uborka
5 evőkanál majonéz
5 evőkanál tejföl
1 evőkanál ketchup
fél dl tejszín
1-1 csipetnyi só
őrölt fekete bors
1 kiskanál citromlé
porcukor és kevés mustár

A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágja. A halványzeller vékony külső hártyáját fejtse le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra.

A mártáshoz az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza. Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt.

Az előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön kínálja hozzá.

Nincsenek megjegyzések: