2007. október 18., csütörtök

Húsgombócos falatkák


Hozzávalók:

- 1 kis fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 szikkadt zsemle

- 20 dkg trappista sajt

- 20 apró csemege uborka

- 2 piros húsú paprika

- 60 dkg darált sertéshús

- 2 tojás

- 1 kávéskanál majoránna


A sütéshez:

- bő olaj


Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt.


Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a majoránnát, sót, borsot, és sima masszává keverjük. Kicsi, kb. 3 cm-es gombócokat, készítünk belőle. Az olajt felforrósítjuk, beletesszük a gombócokat, aranysárgára sütjük, papírszalvétára kiszedjük és kihűtjük. Amikor a kis gombócok kihűltek, kis nyársakra húzunk egy-egy gombócot, csemegeuborka-darabot, sajtot és paprikaszeletet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Tálalásig fóliával lefedjük, hogy ne száradjanak ki.

Nincsenek megjegyzések: