2007. október 18., csütörtök

Húsos csicseriborsó

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg marhahús
- 2 evőkanál vaj vagy margarin
- 1 és fél húsleveskocka
- 25 dkg répa
- 50 dkg kínai kel
- 1 konzerv (410 ml) csicseriborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg ementáli sajt

Előkészítés: A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A marhahúst falatnyi kockákra aprítjuk.

Elkészítés: A vajat vagy a margarint felforrósítjuk, és megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a húst, és pár percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belekeverjük a leveskockát, és lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a répát és kínai kelt, majd falatnyi darabokra vágjuk. A csicseriborsót leszűrjük, és a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük. További 15 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel és a sajttal a levest.

Nincsenek megjegyzések: