A tésztához:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
10 dkg cukor
5 cl rum
2 evőkanál kókuszreszelék
1 mokkáskanál kakaó
A krémhez:
25 dkg gesztenyepüré
12 dkg margarin
10 dkg cukor
2 cl rum
1 mokkáskanál kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
A kekszet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd félretesszük.
Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és elkeverjük a margarinnal, a cukorral, a kókuszreszelékkel, rummal. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. (Alufóliával helyettesíthető) Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt.Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt karácsonyi édesség
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése