2007. október 16., kedd

Gesztenyés tekercs


A tésztához:

25 dkg darált keksz

20 dkg margarin

10 dkg cukor

5 cl rum

2 evőkanál kókuszreszelék

1 mokkáskanál kakaó


A krémhez:

25 dkg gesztenyepüré

12 dkg margarin

10 dkg cukor

2 cl rum

1 mokkáskanál kókuszreszelék


A tetejére:

10 dkg étcsokoládé


A kekszet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd félretesszük.

Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és elkeverjük a margarinnal, a cukorral, a kókuszreszelékkel, rummal. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. (Alufóliával helyettesíthető) Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt.Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt karácsonyi édesség

Nincsenek megjegyzések: