2007. október 16., kedd

Sonkás-tepsis tészta

40 dkg kifőtt tészta (fodros nagykocka, v. amit szeretsz)
30 dkg főtt sonka, tarja (kolozsvári szalonna húsos része) apró kockára vágva, vagy darálva
3-4 dl tejföl
3-4 dkg puha vaj
2-3 tojás
só, bors, (fokhagyma)
zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt

A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, a tejföllel, fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan elkeverjük a tojássárgás tejföllel, majd a kifőtt tésztával. Az egészet vajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk. Megszórjuk sajttal. A tepsit fóliával borítjuk, majd közepesen meleg sütőbe tesszük. A sütési idő vége előtt kb. 10 perccel levesszük a fóliát, és rápirítjuk a sajtot. Melegen tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: