2007. október 17., szerda

Tonhalas tészta

Ezt a tésztát nemcsak tonhallal, hanem más halkonzervvel is készíthetjük. Ügyeljünk azonban arra, hogy mindig sós lében, vagy natur lében eltett változatokat vásároljuk, ezek amellett, hogy harmonikusabb ízűek megfőzve, egészségesebbek és alacsonyabb kalóriatartalmúak is mint az olajosak.
40 dkg orsótészta

1 evőkanál olívaolaj
10 szál összevagdalt újhagyma vagy 2 kis fej vöröshagyma
50 dkg négyrét vágott gomba
2 tört fokhagymagerezd
42 dkg szétmorzsolt konzerv tonhal (natur lében)
2 kávéskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
1 csokor összavagdalt petrezselyem vagy 2 evőkanál szárított
1 csokor összevagdalt snidling vagy 2 evőkanál szárított

A tésztát sós vízben a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük. Míg a tészta fő, a hagymát és a gombát az olajon megpároljuk, a fokhagymával ízesítjük és még 1 percig sütjük. A tésztát, a tonhalat a citromhéjat és levet, valamint a petrezselymet és a snidlinget belekeverjük, átforrósítjuk és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: