2007. október 17., szerda

Bazsalikomos töltött paradicsom

A töltött paradicsom lehet előétel, nagyszerű és különleges köret egy
szelet grillezett húshoz vagy halhoz, de friss kenyérrel kiváló vacsora
önmagában is.

Összeállítás: 20 perc
Sütés: 20 perc
Előétel/köret: 6 személyre
Főétel: 3 személyre
Zsírtartalom: Paradicsomonként 5 gramm

6 közepes nagyságú paradicsom
1 nagy csokor összevagdalt snidling vagy 3 ek szárított
2 tört fokhagymagerezd
2 ek citromlé
25 dkg sovány túró vagy ricotta sajt

őrölt bors
zsemlemorzsa
2 ek reszelt parmezán jellegű sajt
1 kis csokor összavagdalt petrezselyem vagy 2 ek szárított

A sütőt 180 C fokra bemelegítjük. A paradicsomok tetejéről egy lapot
levágunk, belsejüket kikanalazzuk. A paradicsomokat üregükkel lefelé
helyezzük, a kikapart belsőjüket szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjenek. A
bazsalikomot a snidlinggel, a fokhagymával és a citromlével jól
összekeverjük majd belekeverjük a túrót és a paradicsombelsőket. Sóval
borssal ízesítjük. A fűszeres túrót a paradicsomok üregébe töltjük, a
zsemlemorzsával megszórjuk és 15-20 percig sütjük és petrezselyemmel
meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: