2007. október 17., szerda

Zöldséges-csirkés rizs

Hozzávalók:
egy egész csirke
zsír
2 közepes fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
1 csomó zöldpetrezselyem
5 dkg gomba
25 dkg rizs
15 dkg reszelhető sajt
só, törött bors
(Ízlés szerint más zöldségekkel is készíthető.)

Elkészítés:
A csirkét darabolja fel, mossa meg, majd megsózva néhány percet hagyja állni. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát pirítsa üvegesre, és rakja rá a csirkedarabokat.

Amikor körben megpirult a hús, adja hozzá a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és a zellert. Kevés ideig még együtt pirítsa, ezután tegye bele a friss zöldborsót és szórja meg vágott zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Fedővel letakarva párolja, mindig csak egy kevés vizet aláöntve.
Amikor a hús félig megpuhult, adja hozzá a kockára vágott gombát és együtt pirítsa tovább néhány percig.

Adja a csirkéhez a rizst, majd a rizs mennyiségének kétszerese forró vízzel öntse fel és lefedve együtt párolja készre. Reszelt sajttal bőven megszórva tálalja.

Nincsenek megjegyzések: