2007. november 21., szerda

BAJAI HALÁSZLÉ

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta

A pontyot megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük és sűrűn beirdaljuk, késpengével lepattintjuk a keserűfogát. A hagymát apróra vágjuk, 3 liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beletesszük a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálaljuk a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Nincsenek megjegyzések: