2007. november 21., szerda

BALATONI HALÁSZLÉ

Fél kg apróhal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

A halakat megtisztítjuk, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágjuk, a ponty törzsét felszeleteljük, késpengével lepattintjuk a keserűfogát. A hagymát apróra vágjuk. Az apróhalakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe feltesszük főni, majd áttörjük. A levébe belerakjuk a pontyot, a harcsát, az áttört apróhalat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr beletesszük a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követően kész.

Nincsenek megjegyzések: