1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
A pontyot megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük, késpengével lepattintjuk a keserűfogát. A hagymát apróra vágjuk, 3 liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt. Mikor forr beletesszük a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beletesszük a paprika másik felét és még öt percig forraljuk. Főtt gyufatésztával tálaljuk.
2007. november 21., szerda
DUNAI HALÁSZLÉ
Bejegyezte: Cat dátum: 17:51
Címkék: Halak, Karácsonyi ételek, Levesek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése