2007. november 21., szerda

Diós rövidmetélttel töltött alma


Hozzávalók:

100 g négytojásos rövidmetélt

4 db alma

6 evőkanál dió

1 evőkanál baracklekvár

2 db tojás

4 evőkanál cukor

1 db citrom

1 tasak vaníliás cukor

rum

A mártáshoz:

2 evőkanál cukor

2 kávéskanál őrölt fahéj

3 dl tej

1 tasak vaníliás krémpor


Elkészítés:

A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk és 200 °C-os sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, pici rummal, majd belekeverjük a darált diót és a főtt tésztát. AZ elősütött almákba beletesszük a lekvárt, majd a tésztás tölteléket és a sütőbe visszatéve 10-15 percig sütjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és habzsákból kinyomva díszítjük vele a töltött almákat. Felmelegítjük a sütőt 250-300 °C-ra és megsütjük a habot az alma tetején. Fahéjas öntettel tálaljuk.

A fahéjas öntet elkészítése:

A tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel jól kikevert fahéjat, krémport és cukrot. Csomómentesre keverjük és kiforraljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Forrás:
Nőiportál.hu

Nincsenek megjegyzések: