Hozzávalók:
100 g négytojásos rövidmetélt
4 db alma
6 evőkanál dió
1 evőkanál baracklekvár
2 db tojás
4 evőkanál cukor
1 db citrom
1 tasak vaníliás cukor
rum
A mártáshoz:
2 evőkanál cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
3 dl tej
1 tasak vaníliás krémpor
Elkészítés:
A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk és 200 °C-os sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, pici rummal, majd belekeverjük a darált diót és a főtt tésztát. AZ elősütött almákba beletesszük a lekvárt, majd a tésztás tölteléket és a sütőbe visszatéve 10-15 percig sütjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és habzsákból kinyomva díszítjük vele a töltött almákat. Felmelegítjük a sütőt 250-300 °C-ra és megsütjük a habot az alma tetején. Fahéjas öntettel tálaljuk.
A fahéjas öntet elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel jól kikevert fahéjat, krémport és cukrot. Csomómentesre keverjük és kiforraljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Forrás:
Nőiportál.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése