2007. november 1., csütörtök

Borsos bárányragu


Hozzávalók

1 dl olaj
45 dkg bárányhús felkockázva
1 vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 magozott és hosszában félbevágott csípős paprika
2 evőkanál apróra vágott friss tárkony
1,5 dl száraz fehérbor
1,5 dl húsleves (leveskockából is jó)

őrölt bors
12 koktélparadicsom
2 evőkanál tejföl

Az olajat egy öblösebb serpenyőben megforrósítjuk, és a húskockákat a hagymával együtt néhány percig kevergetve megpirítjuk rajta. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A fokhagymát és a paprikát beledobjuk, és még 1 percig pirítjuk. A tárkonnyal meghintjük, a fehérbort és a húslevest beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk. A serpenyőt lefedjük, és a ragut addig főzzük, amíg felforr. Ekkor a paradicsomot is beledobjuk, és további 15 percig hagyjuk rotyogni. Végül a tejfölt simára keverjük benne, és petrezselymes burgonyával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: