2007. december 21., péntek

Lasagne Bolognese


Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 nagyobb sárgarépa
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld
2 kanál olaj
50 dkg darált marhahús
2 kanál paradicsompüre
1/2 kg friss paradicsom
só, bors
1-1 kiskanál szárított bazsalikom és kakukkfű
1,25 dl leves
1,25 dl vörösbor
2 kanál vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
reszelt szerecsendió
12 db lasagne tésztalap
7,5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni nem kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamelt, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 40 percig aranysárgára sütjük.



Forrás: bács café

Nincsenek megjegyzések: