2008. január 5., szombat

Mézes Mustáros Csirkemell


Hozzávalók (2 személy részére):
*kb. 40 dkg csirkemell (pulykamellből is készíthető)
*2 dl tejföl
*2 evőkanál olaj
*2-3 evőkanál méz
*1-2 kávéskanál francia dijoni mustár
*4-5 kávéskanál hagyományos mustár
*só, bors, tárkony, majoranna
*ízlés szerint 1 vagy 2 hosszabb sárgarépa

Elkészítés:
A csirkemellet forró olajban (nem kell ellepni a húst, csak az alján legyen) kicsit megpirítjuk. A többi hozzávalót tálban kézihabverővel elkeverjük. A sárgarépát nem túl vastag (1-2 centis) karikákra vágjuk majd hozzárakjuk a szószhoz.
Ezután a sárgarépás - mézes mustáros szószt ráöntjük a húsra, hogy azt jól elfedje, majd alufóliával letakarjuk. (közepes lángon sütjük tovább) 5-6 percenként megkavarjuk, nehogy odaégjen, illetve, mindenhol úgyanúgy puhuljon a hús. Ha már a hús is és a répa is megpuhult és elég omlós lett rízzsel vagy burgonya cikkel tálaljuk. Ízlés szerint lehet hozzá rakni egy kis tartár mártást a tetejére (2 rész tejföl, 1 rész majonéz, bors összekeverve).

Nincsenek megjegyzések: