2008. április 2., szerda

Házias Pöri

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- csirkecomb vagy csirkemell (ízlés szerinti adag, illetve lehet pulykamell is)
- só
- bors
- pirospaprika
- piros arany
- 1 db sárga paprika (ismertebb nevén TV paprika, vagyis Tölteni Való Paprika)
- 2 db paradicsom

Elkészítés:
Kevés olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadunk egy kis pirospaprikát. A lábasba hozzárakjuk a paradicsomot (elfelezva, vagy cikkekre vágva), majd egészben (a csumáját ki lehet szedni) a paprikát is. Nyomjunk rá egy kis piros aranyat (ízlés szerinti mennyiségben), majd keverjük össze az egészet, jó alaposan. Rakjuk bele a húst is (mell esetében vágjuk apró kockákra). Öntsünk rá annyi vizet, amivel teljesen el tudjuk fedni a húst. Adjunk hozzá 2-3 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ízlés szerint sót, borsot, illetve, ilyenkor szoktam bele rakni az egészen apróra vágott fokhagymagerezdeket is. Tetővel fedjük le, és addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem főtt (ez akár 1,5 - 2 óra is lehet, hústól függően).
Tálaláskor rakhatunk mellé hagyományos nokedlit, főtt-tört burgonyát vagy krumplit :) , illetve ha jobban szeretjük a tésztát akkor azzal tálaljuk. Ízlés szerint lehet rakni egy kis tejfölt is a végén a pörköltre.

Nincsenek megjegyzések: