2008. február 24., vasárnap

Rántotta Gazdagon

Hozzávalók (mennyiség ízlés szerint):

- tojás (2-3 tojás/fő)
- kaliforniai paprika
- tv paprika
- paradicsom
- vöröshagyma
- fokhagyma
- újhagyma
- petrezselyem zöldje
- bacon és/vagy erdélyi szalonna (lehetőleg legyen rajta zsír, de ne csak abból álljon)
-5 10 dkg trapista és/vagy ementáli sajt
- só
- színes vagy fekete őrölt bors

Elkészítése:
Felverjük a tojásokat a sajtot apróra reszelve belerakjuk, majd a zöldségeket apró darabokra vágjuk és hozzákeverjük a rántotta alaphoz.
Közben a szalonnát serpenyőben felrakjuk a tűzre és addig sütjük, amíg a zsírját ki nem "izzadja". Ebben a zsírban sütjük a zöldséges - rántottát, így a hús nem lesz nyers, sőt meg is piríthatjuk. Az egyveleget 2 -3 percig folyamatos kevergetés mellett sütjük.
Plusz olajat nem érdemes önteni, a szalonna zsírja bőven elég!!!

Nincsenek megjegyzések: