2008. február 22., péntek

Finn Palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:

  • ½ liter tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál áfonyalekvár
  • kevés vaníliás cukor
  • csipet só
  • porcukor ízlés szerint

A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, csipetnyi sóval és a tejjel. Sűrű palacsintatésztát készítünk belőle, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és alaposan összedolgozzuk.

Enyhén kivajazott tepsibe töltjük a masszát, és 200-220°C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Amikor a teteje megbarnult, kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, és áfonyalekvárral fogyasztjuk.



Forrás: tvpaprika.hu

Nincsenek megjegyzések: