2008. február 22., péntek

Ananász tatár gránátalma öntettel


Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db ananász
  • 3 dl grenadin
  • 1 db gránátalma
  • 2 dkg keményítő
  • 1 csokor citromfű
  • 1 db lime
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • rózsabors

Az ananászokat „megskalpoljuk” úgy, hogy a leveléhez eső rész körülbelül a gyümölcs 1/3-a legyen. Kivájjuk a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a héja ne sérüljön, így az ananász héja lesz a kehely, amiben tálalhatunk. Az ananász húsát felkockázzuk.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, amíg kezd barnás színt kapni. Ekkor hozzáadjuk az ananászdarabokat, a cukrot és a zúzott rózsaborsot. Addig pirítjuk, míg a leve szinte teljesen elpárolog.

Az ananász „tetejét” a zöld levelekkel lefelé tányérra állítjuk, figyelve arra, hogy stabilan álljon a levelein. Belekanalazzuk a párolt gyümölcshúst, majd hűtőbe tesszük.

A grenadint vízzel felhígítva felforraljuk, cukorral vagy mézzel édesítjük, és belereszeljük egy lime héját. Hozzáadjuk a lime levét is, és a mártást keményítővel besűrítjük.

A hideg ananászt meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk gránátalmamaggal, és tejszínhabbal tálaljuk.



Forrás: tvpaprika.hu

Nincsenek megjegyzések: