Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db ananász
- 3 dl grenadin
- 1 db gránátalma
- 2 dkg keményítő
- 1 csokor citromfű
- 1 db lime
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- rózsabors
Az ananászokat „megskalpoljuk” úgy, hogy a leveléhez eső rész körülbelül a gyümölcs 1/3-a legyen. Kivájjuk a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a héja ne sérüljön, így az ananász héja lesz a kehely, amiben tálalhatunk. Az ananász húsát felkockázzuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, amíg kezd barnás színt kapni. Ekkor hozzáadjuk az ananászdarabokat, a cukrot és a zúzott rózsaborsot. Addig pirítjuk, míg a leve szinte teljesen elpárolog.
Az ananász „tetejét” a zöld levelekkel lefelé tányérra állítjuk, figyelve arra, hogy stabilan álljon a levelein. Belekanalazzuk a párolt gyümölcshúst, majd hűtőbe tesszük.
A grenadint vízzel felhígítva felforraljuk, cukorral vagy mézzel édesítjük, és belereszeljük egy lime héját. Hozzáadjuk a lime levét is, és a mártást keményítővel besűrítjük.
A hideg ananászt meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk gránátalmamaggal, és tejszínhabbal tálaljuk.
Forrás: tvpaprika.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése