2008. június 16., hétfő

Gyümölcstorta


Hozzávalók:
1 bögre liszt
1/2 bögre kristálycukor
1/2 cs. sütőpor
2 db tojás
4 ek.étolaj
6 ek. tej
Ezeket jól kikavarjuk és margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőformába aranysárgára sütjük.
Pudingot készítünk (ízlés szerint bármilyen) gyümölccsel feldíszítjük (javaslom a szezonális gyümölcsöket, télen pedig befőtet), tetejére pedig zselatint készítünk (boltokban több féle színben - ízben létezik, főzéssel készül). Hűtőszekrénybe tesszük és jól lehűtjük. Tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk.

Hasznos tanács: boltokban viszonylag olcsón lehet kapni kész tortalapot (akkor érdemes venni, ha nincs sütőnk vagy nem akarunk a hozzávalókkal szöszölni)


Nincsenek megjegyzések: