2008. június 16., hétfő

Spenót



Hozzávalók (2 személyre) :
2 doboz mirelit parajpüré vagy friss spenót levél
liszt

2 gerezd fokhagyma
olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
A tejfölből lisztből (annyit rakjunk bele, amivel még ki tudjuk keverni, kb. 3 evőkanál) rántást keverünk. Közepesen forró olajba rakjuk a mirelit parajt/ friss spenót levelet ( utóbbi össze fog esni, nem kell megijedni) öntünk rá egy pohár vizet (friss spenót esetében 2-3 pohár víz megengedett, mivel ebben fog főni, mirelit esetében ereszt egy kis vizet), hogy véletlenül se kapjon oda. Ráöntjük a rántást, és addig főzzük folyamatos keverés mellett amíg folyékony állagot nem kapunk (nem a legjobb szó erre) majd a 2 gerezd fokhagymát beletörjük és elkavarjuk (fokhagymát csak az utolsó max. 5 percben érdemes belerakni, mert így jobban kijön az íze). Ízlés szerint sózzuk!
A legvégén főtt vagy tükörtojással tállaljuk.

Nincsenek megjegyzések: