2007. október 15., hétfő

Avokádós rákkoktél


Hozzávalók 2 személyre:
1 üveg pezsgő
15 dkg apró rák natúr lében (konzerv)
1 érett avokádó
1 kis csokor petrezselyem
fél citrom leve
4 evőkanál olívaolaj
1 tojássárgája
1 evőkanál brandy
fél evőkanál borecet
fél evőkanál mustár




A pezsgőt behűtjük. A rákot leszűrjük. Az avokádókat megmossuk, szárazra töröljük. A petrezselymet leöblítjük, néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.

Elkészítés: Az avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Belsejüket karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy 1 cm falvastagság maradjon. Aljukból levágunk egy vékonyka szeletet, hogy ne billegjenek majd a tányéron. Mind a \"csónakok\" belsejét, mind a golyócskákat azonnal megkenjük-locsoljuk átszűrt citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Félreteszünk a díszítéshez 8 szép rákocskát, a többit az avokádógolyókhoz adjuk. Az olívaolajat, a tojássárgákat, a brandyt, a borecetet és a mustárt habos krémmé turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt fehérborssal illatosítjuk, végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Lazán összekeverjük az avokádóhúsos rákkal, és a kivájt avokádókba púpozzuk. A tálat vékony citromkarikákkal, a félretett rákokkal és petrezselyembóbitákkal díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk. A pezsgővel kínáljuk. A menühöz előételként is tálalhatjuk, de önmagában is laktató. Pirított kenyér vajjal illik hozzá.

1 megjegyzés:

Mr. profit írta...

Nagyon ízletesnek tűnik ez a tengeri gyümölcs recept. Úgy érzem nem is olyan nehéz elkészíteni ;) Karácsonyra szeretnék
ilyet enni :) Mit gondolsz Szhbattán megtudod csinálni nekem? :)

Profit