2007. október 15., hétfő

Karfiolos csirkemell

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
egy közepes fej karfiol
ételízesítő
liszt
olaj
2-3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
fél liter tej
20 dkg reszelt sajt



A karfiolt sós vízben megfőzzük. Ezalatt a csirkemellet felszeleteljük. Serpenyőben olajat melegítünk, a csirkemell egyik oldalát lisztbe mártjuk, és az olajba tesszük. Ezt az oldalát addig sütjük, míg a széle fehéredni kezd. Ekkor ételízesítővel megszórjuk, megfordítjuk, és ezt az oldalát is megsütjük. A megsült húsokat tepsibe rakjuk, ételízesítős felükkel felfelé fordítva. Erre tesszük a felszeletelt, megfőtt karfiolt. A vajban megfuttatjuk a lisztet, felengedjük a tejjel és besamel mártást főzünk. Ezt öntjük a karfiolos hús tetejére, bőven megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen körettel kiváló vendégváró, kiadós vacsora. Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: