2007. október 15., hétfő

Csirkés-babos leves

30 dkg babot felteszünk főni, 2 gerezd összetört fokhagymával, 3-4 babérlevéllel és 2 tyúkhúsleves-kockával. Egy nagyobb fazékba olajat teszünk, és 1 nagy fej apróra vágott hagymát lepiritunk. 1 csirkemellet kockára vágunk, sóval, borssal és még 2 gerezd apróra vágott fokhagymával összekeverünk, és a hagymás olajon megpiritjuk. Ha kifehéredett, teszünk hozzá kb. 15 dkg felszeletelt gombát, és együtt puhára pároljuk. Amikor kész a bab is és a csirke is, akkor összeöntjük őket, beleteszünk 1 doboz sűrített paradicsomot, kakukkfüvet, pici curryt, bazsalikomot. Összeforraljuk. Tálaláskor a tányérba reszelt füstöltsajtot teszünk, és erre szedjük a forró levest.

Nincsenek megjegyzések: