2 fej lilahagyma, vékonyan felkarikázva és gyűrűkre szedve
A fűszerkeverékhez:
½ kávéskanál köménymag
½ kávéskanál mustármag
½ kávéskanál koriandermag
Az öntethez:
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál fehérbor ecet
1½ dl olívolaj
1 darabka friss gyömbér, meghámozva és megreszelve
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
só és frissen őrölt bors
Az összeállításhoz:
2 piros chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
2 evőkanál apróra vágott, friss menta
2 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
A fűszerkeverékhez a köménymagot, a mustármagot és a koriandermagot száraz serpenyőben pár másodpercig együtt hevítjük, hogy illatos legyen, aztán kávédarálóban megőröljük, és félretesszük.
A sárgarépát összekeverjük a lilahagymával egy tálban.
Az öntethez a zöldcitromlevet összevegyítjük a borecettel, majd kézi habverővel apránként hozzáhabarjuk az olajat. Fakanállal belekeverjük a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a megdarált fűszerkeveréket és megsózzuk-megborsozzuk.
Összeállítjuk az ételt: a lilahagymás sárgarépát összeforgatjuk az öntettel, aztán hozzákeverjük a felszeletelt chilipaprikát és a felaprított mentát meg koriandert. Akkor lesz igazán finom az ízkavalkád, ha hagyjuk állni a salátát 20 percig tálalás előtt, mert így jól összeérik.
forrás: stahlkonyhája
1 megjegyzés:
ja és az meg az eredeti receptben is feltűnt, hogy egy evőkanál kakukkfű van benne, ami szerintem viszont túl sok, nem is tettem bele annyit... ja de nagyon finom lett!!!
Megjegyzés küldése