2007. október 19., péntek

Fűszeres sárgarépasaláta

Hozzávaló:

1 zacskó felcsíkozott sárgarépa
2 fej lilahagyma, vékonyan felkarikázva és gyűrűkre szedve

A fűszerkeverékhez:
½ kávéskanál köménymag
½ kávéskanál mustármag
½ kávéskanál koriandermag

Az öntethez:
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál fehérbor ecet
1½ dl olívolaj
1 darabka friss gyömbér, meghámozva és megreszelve
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
só és frissen őrölt bors

Az összeállításhoz:
2 piros chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
2 evőkanál apróra vágott, friss menta
2 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld

A fűszerkeverékhez a köménymagot, a mustármagot és a koriandermagot száraz serpenyőben pár másodpercig együtt hevítjük, hogy illatos legyen, aztán kávédarálóban megőröljük, és félretesszük.

A sárgarépát összekeverjük a lilahagymával egy tálban.

Az öntethez a zöldcitromlevet összevegyítjük a borecettel, majd kézi habverővel apránként hozzáhabarjuk az olajat. Fakanállal belekeverjük a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a megdarált fűszerkeveréket és megsózzuk-megborsozzuk.

Összeállítjuk az ételt: a lilahagymás sárgarépát összeforgatjuk az öntettel, aztán hozzákeverjük a felszeletelt chilipaprikát és a felaprított mentát meg koriandert. Akkor lesz igazán finom az ízkavalkád, ha hagyjuk állni a salátát 20 percig tálalás előtt, mert így jól összeérik.


forrás: stahlkonyhája

1 megjegyzés:

Anikó írta...

ja és az meg az eredeti receptben is feltűnt, hogy egy evőkanál kakukkfű van benne, ami szerintem viszont túl sok, nem is tettem bele annyit... ja de nagyon finom lett!!!