2007. október 19., péntek

Lúdláb torta


Lúdláb (jobb Lúdláb)


4 db tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra kavarom. Hozzáadok 4 evőkanál langyos vizet és jól összedolgozom. 13 dkg lisztet, fél csomag sütőport összekeverek, hozzáadom a tojásos masszához, jól elkeverem, végül a kemény habot óvatosan beleforgatom és kikent, lisztezett tepsiben megsütöm, majd lehűtöm.

Töltelék: 15 dkg porcukor, 2 csomag vanillíás cukor, fél csomag mazsola, 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 2 és fél deci tej, 2 és fél evőkanál liszt.

A lisztet a tejjel felfőzzük. A többi hozzávalókat habosra kavarjuk, aztán a kettőt jól összedolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a tészta tetejére, majd a krém tetejére még csokimázt öntünk.


Lúdláb másképpen (bal lúdláb)

Először egy kakaós piskotát sütünk.A fenti tésztát szoktam, csak 2-3 dkg liszttel kevesebbet teszek bele, és két-három evőkanál kakaóport adok hozzá.

Krém: 4 egész tojás, 8 púpozott evőkanál porcukor, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál kakaó. Ezeket jól összekavarjuk és gőz fölött sűrűre főzzük.

30 dkg vajat vagy margarint habosra kavarunk, hozzáadjuk a kihűlt krémhez és jól összedolgozzuk.

A krém egyharmadát rákenjük a tészta tetejére, majd 1 üveg magvalt meggyet (befőttet) rárakunk, végül a maradék krémet is rásimítjuk.

Teteje: 10 dkg étcsokit 5 dkg margarinnal gőz fölött felolvasztunk és rákenjük a krém tetejére.

Forrás: CanadaHun - JuliG

Nincsenek megjegyzések: