Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
tárkony
2 ek. étolaj
25 dkg darált hús (pulyka vagy sertés)
2 tojás
3 ek. búzadara
1 húsleves kocka
2 dl tejföl
2 ek. liszt
2 db nagyobb sárgarépa
1db nagyobb fehérrépa
citromlé
Elkészítés:
Az olajban a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Kihűlés után a darált hússal, tojással, búzadarával, sóval, borssal összedolgozzuk. A húsleves kockát a karikára vágott sárgarépával, fehérrépával, csipet tárkonnyal 45 percig főzzük. A forrásba lévő levesbe belerakjuk a kis húsgombócokat (én nem készítek gombócokat, kis kanállal beleszaggatom a forrásba lévő levesbe) ezután 20 percig lassan főzzük. 10 perc hűlés után a tejföllel összekeverjük a lisztet, majd szűrőn keresztül fakanállal kevergetve besűrítjük a levest. A levest folyamatosan keverjük, hogy a tejföl ne csomósodjon össze. Tárkony hozzá adásával még egyszer fölforraljuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése