2007. október 22., hétfő

Tárkonyos húsgombóc leves


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

tárkony

2 ek. étolaj

25 dkg darált hús (pulyka vagy sertés)

2 tojás

3 ek. búzadara

1 húsleves kocka

2 dl tejföl

2 ek. liszt

2 db nagyobb sárgarépa

1db nagyobb fehérrépa

citromlé



Elkészítés:

Az olajban a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Kihűlés után a darált hússal, tojással, búzadarával, sóval, borssal összedolgozzuk. A húsleves kockát a karikára vágott sárgarépával, fehérrépával, csipet tárkonnyal 45 percig főzzük. A forrásba lévő levesbe belerakjuk a kis húsgombócokat (én nem készítek gombócokat, kis kanállal beleszaggatom a forrásba lévő levesbe) ezután 20 percig lassan főzzük. 10 perc hűlés után a tejföllel összekeverjük a lisztet, majd szűrőn keresztül fakanállal kevergetve besűrítjük a levest. A levest folyamatosan keverjük, hogy a tejföl ne csomósodjon össze. Tárkony hozzá adásával még egyszer fölforraljuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: