2007. október 15., hétfő

Zöldbabos-kapros csirketokány

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1/2 szál póréhagyma
2 csokor kapor
1/2 dl olaj
20 dkg mélyhűtött zöldbab
1 evőkanál liszt
1-1,5 dl tejföl
1/2 piros színű paprika



Előkészítés: A húst leöblítjük, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruza-vastagságú darabokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, gorombára vágjuk. A paprikát csíkokra vágjuk.

Elkészítés:Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a húst rátesszük, lepirítjuk. Amikor teljesen kifehéredett, rátesszük a pórét, elkeverjük. Sózzuk, Megszórjuk őrölt (fehér) borssal, majd beleszórjuk a babot, és 1 dl vizet hozzáöntve 10 percig pároljuk. A lisztet kikeverjük a tejföllel, pici vízzel, és behabarjuk vele a húst. Ha szükséges, öntünk még rá vizet. Beleszórjuk a kaprot és a paprikát is. 2-3 perc alatt összeforraljuk. Túrógombóccal tálaljuk.

Túrógombóc köretnek

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg túró
1 tojás
6 dkg kukoricadara



Elkészítés: Villával áttörjük a túrót, majd kikeverjük a tojással, a darával, pici sóval, és 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Közben kevés sóval vizet forralunk. Amikor gyöngyözni kezd, a túrós masszából 8 gombócot készítünk, és kíméletesen, 10-15 percig főzzük, majd a vízből kivéve a hússal együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: